Najmlađi se uželeli Venera CX kids serije – gužva na prvoj trci u Somboru

03.04.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Prošlogodišnji pilot projekat dečjih biciklističkih trka Venera CX kids u organizaciji Biciklističkog kluba „Sombor” pokazao je da ima i te kako svetlu budućnost. S ciljem da se animiraju najmlađi i zaljube, ako već nisu, u vožnju dvotočkašima, pa i nastave da se bave posle ovim sportom, Somborci su i za 2023. godinu pripremili lep program i dalje uz saradnju sa generalnim sponzorom Venera bike kompanijom iz Subotice.

Sada se već pročulo koliko je dobro i lepo na ovim događajima, pa je samim tim i odziv u prvoj trci bio velik. Za razliku od prošle godine kada je na prvoj manifestaciji bilo oko 50 predškolaca i osnovaca, sada se na startu na terenu Sportskog komleksa „ŽAK” našlo njih 70.

Iako je učesnicima teren bio poznat, staza je bila skroz drugačija, što je nešto na šta organizator, predsednik BK „Sombor” Robert Marton posebno obraća pažnju. Takmičenje je bilo u četiri kategorije, od guralica, predškolaca, od prvog do trećeg razreda i od trećeg do šestog. Najbrojniji i željni dokazivanja bili su učenici od prvog do trećeg razreda, kojih je bilo oko tridesetak.

Cilj ovih trka je da se najmlađi upoznaju sa biciklizmom na raznim podlogama, sa preprekama, kao i na drumu i da dožive kako to zaista izgleda na pravim takmičenjima.

Shodno tome će sledeća trka, 2. maja biti na drumskoj stazi u Radišićevoj ulici, gde će klinci moći da daju pun gas, a kao i prošle godine biće uvertira takmičarima koji će u okviru Kupa Srbije učestvovati na Trofeju Sombora na istoj deonici.

Poslednja trka u kalendaru je 2. septembra, takođe u Sportskom kompleksu „ŽAK”.

Polako raste ova serija Venera CX kids trka, pa samim tim i organizator, koji odrađuje odličan posao i najmlađima pruža prave takmičarske uslove, ima i veću podršku jer su razne kompanije prepoznale značaj ove manifestacije.

Poznati su Somborci i po drugim trkama, pa će 11. juna biti održano treće izdanje gravel i MTB manifestacje „Oko Sombora”. Učesnike ovog gastro-biciklističkog događaja, idealnog za uživanje, očekuje 160 km vožnje, sa dve veće pauze, a 80 odsto su poljski putevi i deonica uz Dunav.

Potom je u planu 5. avgusta ARK300, 24-časovno gravel i MTB takmičenje, koje je, takođe, još jedan zanimljiv pilot projekat. Na stazi od 300 km biće većinom poljski i šumski putevi, a događaj ima takmičarski karakter.

 

Foto: Gianni cycling project

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ