Finale Venera CX kids serije u Somboru: Za 81 učesnika mnoštvo izazova i iznenađenja

03.09.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Finale Venera CX kidsa, serije dečjih biciklističkih trka koje drugu godinu u nizu organizuje Biciklistički klub „Sombor” radi popularizacije ovog sporta kod najmlađih priređujući im događaje u pravim trkačim uslovima, održano je u ovom gradu 2. septembra.

U parku „Ivo Lola Ribar” jednom od najlepših u Somboru, uz železničku stanicu, u trećoj i finalnoj trci učestvovao je 81 vozač u pet kategorija.

Vožene su tri različite staze kako bi se izašlo u susret svim takmičarima kojih je bilo od tri do 15 godina starosti. Prelepo vreme i zahtevna staza bili su odličan izazov za klince iz Sombora koji sad već tradicionalno nastupaju na biciklističkim trkama.

Organizatori iz BK „Sombor” su za finale spremili iznenađenje, pa je staza obilovala zanimljivim preprekama, čak i peščanom sekcijom koja je mnogim vozačima i prva prilika da se oprobaju u vožnji po ovoj podlozi. Posle trke takmičari su imali priliku da se zabave uz razne animatore i zakusku i okrepu.

Robert Marton je ispred kluba pozdravio sve takmičare, ali i publiku koja je došla da uživa u priprodi i biciklizmu. Ovogodišnji serijal od tri trke je bio odlično posećen, pa je Marton za sledeću sezonu najavio najverovatnije četiri trke koje bi se vozile od aprila do oktobra na različitim lokacijama u Somboru.

Generalni plasman za 2023. godinu
Žuta kategorija
Dečaci
1. Aron Koso
2. Lazar Opačic
3. Uroš Relić

Devojčice
1. Nevena Stričević
2. Milana Budimčević
3. Dorotea Pešić

Plava kategorija
Dečaci
1. Matija Sudarić
2. Uroš Grujić
3. Matea Kozak

Devojčice
1. Dunja Trkulja
2. Asja Cvijić
3. Anđela Pavlov

Narandžasta kategorija
1. Emil Budimčević

Crvena kategorija
Dečaci
1. Lazar Dorotić
2. Vuk Dorotić
3. Nikola Vračar

Devojčice
1. Elena Trkulja
2. Ena Tegeltija
3. Alexa Kristensen

Zelena kategorija
Dečaci
1. Uglješa Korolija
2. Vukašin Stevandić
3. Vuk Dorotić

Devojčice
1. Iskra Gladić
2. Nina Sudarić
3. Ana Dujmović

 

Foto: Gianni cycling project

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ