Robin Nikolić uzela zlato i srebro, štafeta Srbije bronzu na Prvenstvu jugoistočne Evrope

28.08.2023. | Orijentiring | 0 Komentara

Reprezentacija Srbije u orijentiringu osvojila je tri medalje na Prvenstvu jugoistočne Evrope održanom u Sarajevu (sprint trka) i na planini Igman (srednja i duga distanca).

U konkurenciji 195 takmičara iz devet zemalja, Srbija je imala 34 predstavnika, a odličja su pripala Robin Nikolić u dve trke, kao i muškoj štafeti.

Nikolićeva (PSK Pobeda Beograd) je osvojila zlato i srebro u kategoriji do 18 godina. Najsjajnija medalja pripala joj je na srednjoj distanci. Na cilj je stigla dva minuta i dve sekunde pre drugoplasirane rivalke. Srebro joj je pripalo u sprintu u konkurenciji 18 devojaka. Robin je na dugoj distanci bila peta.

Štafeta u kategoriji do 18 godina, koju su činili Srđan Popović, Janko Živkov i David Husag (svi članovi OK „Stražilovo” iz Sremskih Karlovaca) osvojila je bronzu.

Ostali zapaženi rezultati:
Sprint
Sofija Janjić (W16) 5. mesto

Duga distanca
Srđan Popović (M18) 4. mesto
David Husag (M16) 5. mesto
Sofija Janjić (W16) 5. mesto
Nevena Najdanović (W20) 6. mesto

Srednja distanca
Doris Nikolić (W16) 5. mesto
Marija Ćosić (W21) 6. mesto

Prema ukupnom broju bodova koje su osvojili takmičari iz Srbije na Prvenstvu jugoistočne Evrope 2023. za mladje kategorije, Srbija je zauzela peto mesto ispred Moldavije, Slovenije, BIH i Makedonije a iza Rumunije, Bugarske, Turske i Hrvatske.

Reprezentaciju Srbije predvodio je selektor i trener Aleksandar Petrović, zajedno sa trenerima Dejanom Nikolićem i Dušanom Krnjaićem.

Uzeli smo manje medalja u odnosu na prošlu godinu, tri u odnosu na četiri, ali zbog povrede se nije takmičio jedan od najboljih, Nikola Kostić, koji je prošle godine doneo timu dve medalje. Imamo više izalzaka na postolje, osvojenih mesta u prvih šest, što govori da se napredak nije desio samo kod pojedinaca, nego u celom timu. Hvala svim članovima reprezentacije na istrajnosti i borbi, bilo je zadovoljstvo voditi takav tim. Čestitke svima – rekao je selektor Petrović.

Veterani Srbije osvojili su ukupno 22 medalje, a u generalnom plasmanu, posle sabiranja bodova, zauzeli su treće mesto ispred Rumunije, Slovenije, Moldavije, Italije, Turske i Kipra, a iza Bugarske i Hrvatske.

 

Foto: SEEOC; Orijentiring savez Srbije

Tagovi: orijentiring
Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ