Kragujevčanka Snežana Đurić treća u Spartan trail ligi

05.01.2022. | Trčanje | 0 Komentara

Svako voli da završi godinu na lep način i samim tim u novu uđe zadovoljan, ispunjen i entuzijastičan. Kragujevčanka Snežana Đurić je ovu stavku odradila za čistu desetku.

U ukupnom poretku svetske Spartan trail lige zauzela je treće mesto i zastavu Srbije stavila u elitno društvo planinskih trkačica.

U okviru ove lige bodovi se sakupljaju na trkama različitih formata širom planete, a Snežana je učestvovala na tri u Švedskoj u roku od nedelju dana, jednoj u Španiji i Italiji.

Najteže mi je bilo u Španiji gde sam na Pirinejima odradila stazu od 43 kilometra sa nešto više od tri hiljade metara uspona. U Švedskoj sam za tih sedam dana učestvovala na jednoj trci od 45 kilometara, Vertikalnom kilometru i kraćem trejl krosu – istakla je Snežana, prvakinja Srbije u planinskom trčanju u organizaciji Planinarskog saveza Srbije i pobednica Skyrunning lige 2019. godine.

Odličan rezultat Kragujevčanka je ostvarila na trci u Italiji.

Lavaredo na Dolomitima je jedna od najposećenijih trka, a ja sam učestvovala na stazi od 48 kilometara. Od njih hiljadu i po, zauzela sam deveto mesto – rekla je Snežana, koja je 2021. i kao član reprezentacije sa Planinarskim savezom Srbije bila u Bugarskoj na trci Svetske skajraning serije.

Iako je predana planinskom trčanju, ovakav plasman u Spartan trail ligi nije očekivala.

To je svetska liga, sa mnogo jakih takmičara. Ja sam 2017. počela da se bavim ovim i išla sam na to da ako budem među 20 najboljih biće to uspeh. Ovakav plasman mnogo znači, najpre za mene lično, a potom i zbog činjenice da te ipak posle gledaju kao elitnog trkača.

Prethodne godine Snežana je odradila i nekoliko trka u Srbiji, Divčibare, Dva vrha Čačka …. ali kalendar je zgusnut i mora da se napravi pravi izbor. Za 2022. je, pored domaćih, već isplanirala odlaske van naših granica.

Najveći izazov biće mi trka Svetske skajraning serije Materhorn Ultraks u avgustu. Pre toga ću u Makedoniju, zatim u Sloveniju u septembru, a u Kapadokiju u Turskoj u oktobru – otkrila je Snežana Đurić.

Nadamo se da će ovu godinu početi na krilima uspešnog završetka prethodne i da će ponovo obradovati svoje Kragujevčane, a potom i sve poštovaoce planinskog trčanja.

 

Foto: Privatna arhiva

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ