Uvertira za BG maraton: Konstantin Žujović iz vrtića Breza pobednik 28. Dexyco Dečijeg maratona

20.04.2024. | Trčanje | 0 Komentara

Najlepša uvertira za Beogradski maraton, najveću sportsku manifestaciju u Srbiji, napravljena je u subotu, 20. aprila u Beogradskom zoološkom vrtu u kom je održan 28. Dexyco Dečiji maraton.

Konstantin Žujović iz vrtića Breza iz Mladenovca, trčao je brže od ostalih i trijumfovao vremenom 36,5 sekundi, što je za samo pola sekunde sporije od rekorda staze oko slonare. Na korak iza njega stao je Veljko Mandić iz vrtića 22. oktobar iz Surčina, а treće mesto pripalo je Ognjenu Pešiću iz vrtića 11. april sa Novog Beograda.

Utešna nagrada, Super puž, namenjena poslednjem učesniku finala, pripala je Miji Karavdić iz vrtića Dunavska bajka.

Divno je gledati borbenost, sportski duh i lepo vaspitanje svih učesnika 28. Dexyco Dečijeg maratona. Želimo da promovišmo zdrav život, da kroz decu utičemo na roditelje da im fizička aktivnost postane svakodnevnica, jer nam je rekreacija svima potrebna da bismo bili zdravi i da bismo se dobro osećali. Ono što nam je ove godine nedostajalo je slonica Tvigi koja je bila naš sudija 28 godina. Međutim, kako je direktor Beo zoo vrta Srboljub Aleksić najavio, već sledeće godine, na 29. Dečijem maratonu nas očekuju dve nove slonovske sudije i mi im se jako radujemo – izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona

Drugarsko obećanje je pročitao Miodrag Dragičević, pobednik Dečijeg maratona 2001. godine, a sada poznati glumac, koji nije krio emocije i najlepša sećanja koja ga vezuju za ovu manifestaciju.

Čast da prvi obiđu krug oko slonare pripala je deci sa invaliditetom. Nakon toga, 150 najbržih predškolaca trkalo se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici svake nadmetali su se u veoma uzbudljivom finalu. Tri prvoplasirana mališana kao i Super puž će i ove godine biti promoteri 37. Comtrade Beogradskog maratona koji se održava u nedelju, 28. aprila.

Vrt dobre nade bio je ispunjen postavkama partnera Dečijeg maratona, pa su mališani napuštali trku prepunih ruku. Za to su bili zaduženi: Dexyco, Fondacija „Novak Đoković”, Medi group Poštanska štedionica, Rosa, Nutrino, kompanija IDEA, Sava osiguranje, NIKE. Privredna komora Srbije je učila sve prisutne kako da recikliraju i štite životnu sredinu.

 

Foto: Beogradski maraton

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ