Memorijal „Čika Duško Jovanović”: Lazić i Kovačevićeva državni prvaci, oko 300 učesnika

30.05.2023. | Avantura, Orijentiring | 0 Komentara

Trodnevno orijentiring takmičenje 42. Memorijal „Čika Duško Jovanović” i Metropole jugoistočne Evrope u organizaciji beogradskog Planinarsko-sportskog kluba Pobeda održano je na Mirijevu u glavnom gradu Srbije, a potom za vikend na terenima Bela Reka kod Despotovca.

Učestvovalo je više od 250 takmičara iz Srbije i oko 30 takmičara iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Rusije.

Trke na Mirijevu (sprint) i u Despotovcu (srednja distanca) bodovale su se za svetsku rang listu, kao i za Sprint ligu Srbije i Ligu Srbije, a drugog dana održano je i prvo državno prvenstvo u sezoni, na srednjoj distanci.

Odlično koncipirane staze na inoviranim kartama kao i odlična kompletna organizacija i lepo vreme, omogućili su učesnicima pravo uživanje u orijentiring vikendu.

Kada je reč o Prvenstvu Srbije, titule u elitnoj konkurenciji osvojili su Sava Lazić (PD Avala) i Marija Kovačević (Jasenica).

Lazić je rezultatom 35:01 na stazi dugoj 4,5 km i sa 20 kontrola, popravio plasman u odnosu na prošlu sezonu kada je bio drugi na ovoj distanci, čime je propustio da dođe do het-trika, jer je bio najbolji u sprintu i na dugoj. Vicešampion je postao Slobodan Ivković (Pobeda) koji je sve kontrole overio za 37:10, dok je bronza pripala Marku Radovanoviću (Paraćin) pošto je na cilj stigao za 39:28.

Marija Kovačević (Jasenica) je postala državna prvakinja jer je bila najbrža na deonici od 3,7 km sa 18 kontrolnih tačaka – 41:23. Srebro je uzela Robin Nikolić (Pobeda) rezultatom 42:13, dok je Natalija Tatić (OK DIF Beograd) bila treća (43:52).

Robin Nikolić iz Pobede je pobednica Memorijala, za koji su se bodovale trke u subotu i nedelju u Despotovcu (91:50). Druga je njena klupska koleginica Eva Šolaja (97:16), a treća Marija Kovačević (98:23).

U muškoj konkurenciji sabiranjem rezultata sa dve trke, prva tri mesta pripala su gostima iz Rumunije.

Galeriju fotografija sa ovog takmičenja možete pronaći na LINKU.

Svi rezultati nalaze se na ovom LINKU.

Sledeće državno prvenstvo orijentirce očekuje 17. juna, kada će se u sprintu nadmetati na Novom Beogradu, kod Štark arene, dok će se titule na dugoj distanci podeliti 10. septembra u Paraćinu.

Ogromna podrška za Memorijal „Čika Duško Jovanović” dobijena je od sponzora Etno kuće Milanović iz Lipovice, Farme Bela Reka, Opštine i Sportske organizacije Despotovac, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda, kuće Wiener Stadtishe, Gas Mont, Chrono Sport System i još mnogih drugih.

 

Foto: Nataša Ilić

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ