Otvorene prijave za Ironman Beograd 2024: Budite deo istorijske trke na Adi Ciganliji

31.10.2023. | Triatlon | 0 Komentara

Otvorene su prijave za prvu, istorijsku Ironman trku u Srbiji. Ironman 70.3 Beograd održaće se 15. septembra 2024. godine, a vi od sada možete da rezervišete startni broj.

Prijave za spektakl na Adi Ciganliji su na ovom LINKU.

Zahvaljujući Sportskom udruženju 11tri iz Beograda, Triatlon savezu Beograda (TSB) i Srpskoj triatlon uniji, ova trka održaće se i u našem glavnom gradu.

Beogradska poludistanca 11tri, koja je prethodila dobijanju Ironman franšize i bila u kalendaru u septembru, seli se, na proleće u maju, na Srebrno jezero, gde će se održati zajedno sa olimpijskim i sprint triatlonom.

Tačno 10 godina od prve poludistance održane u Beogradu i Srbiji, kada su Triatlon klub Mul3sport i TSB realizovali nadmetanje na 1,9 km plivanja u Savskom jezeru, 90 km vožnje bicikla po Obrenovačkom putu i 21,1 km trčanja stazom uz jezero – TriBGD half, otišlo se korak dalje.

POVEZANE VESTI
Spektakl u najavi: Ironman prvi put u Srbiji, „čelični” izazovi u Beogradu 2024.
Het-trik Ognjena Stojanovića na poludistanci 11tri u Beogradu

Lokacija će ostati ista kao i ona za poludistancu – Ada Ciganlija.

Na poludistanci se vozilo četiri kruga, a na Ironman trci će dva, jer će se produžiti deonica za bicikl i na Obrenovačkom putu i na novobeogradskoj strani kada se pređe Most na Adi. Trčanje će, takođe biti dva kruga, koja će biti duža što je možda i bolje jer nema mnogo mrtvih okreta – rekla je za 3 čuke predsednica Srpske triatlon unije Marija Desivojević Cvetković.

Predstavnici Ironman Evropa boravili su ove godine u Beogradu u junu, a potom i septembru kada su ispratili pripreme, organizaciju i realizaciju poludistance 11tri.

Mi smo razgovarali sa njima upravo na toj trci, a kakve su utisce poneli iz našeg glavnog grada možete pročitati u tekstu Spektakl u najavi: Ironman prvi put u Srbiji, „čelični” izazovi u Beogradu 2024.

Prijavite se za Ironman Beograd, budite deo istorijske trke i vidimo se na jednom od najvećih sportskih događaja u Srbiji u 2024. godini.

Sve informacije možete pronaći na sajtu Ironman, kao i fejsbuk stranici 11tri i instagram profilu ironmanserbia.

Foto: 11tri

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ