Uspeh naših biciklistkinja: Srpkinjama šest medalja na Prvenstvu Balkana na pisti

30.10.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Veliki uspeh postigle su reprezentativke Srbije na Prvenstvu Balkana na pisti koje je održano od 27. do 29. oktobra u bugarskom Plovdivu osvojivši šest medalja.

Seniorska reprezentacija Srbije u sastavu Tamara Simanović, Bojana Jovanović i Lana Todorović  obezbedila je zlato i srebro (discipline timski sprint i medison).

Juniorska selekcija za koju su vozile Marija Pavlović, Iva Škrbić, Katarina Marinac i Nikolija Kulinević  osvojila je dve bronze (discipline timski sprint i medison).

Slavlje su uveličale i u pojedinačnom nadmetanju Tamara Simanović osvajanjem bronze u konkurenciji seniorki i juniorka Marija Pavlović koja je u toj starosnoj kategoriji zablistala i na cilj stigla druga, donevši i srebrno odličje srpskom biciklizmu.

Prezadovoljan sam rezultatom, koji dodatno dobija na težini kada se zna da Srbija nema pistu, a još više ogromnim zalaganjem svih reprezentativki kojima odajem veliko priznanje – rekao je selektor ženskih selekcija Biciklističkog saveza Srbije Slobodan Radovanović.

Na prvenstvu Balkana u Plovdivu bio je i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović.

Naše reprezentativke su nadmašile sva očekivanja i zaslužuju čestitke. Ostvarile su vrhunski rezultat u veoma zahtevnoj disciplini – pisti. Moram da napomenem i veliku podršku Evropske biciklističke unije koja nam je nedavno, uvidevši veliki potencijal naših devojaka na Prvenstvu Evrope na pisti, poslala i vrhunske, specijalne bicikle baš za ovu disciplinu. Mi činimo ogromne napore da napravimo pistu, objekat koji Srbija, kao jedna od retkih evropskih zemalja nema, što bi doprinelo razvoju ovog teškog, ali prelepog sporta u našoj zemlji – napomenuo je Pavlović.

 

Foto: BSS

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ