Vršačkim Windy duatlonom počela triatlon sezona u Srbiji: Trijumf Lane Gavrilović

24.04.2024. | Triatlon | 0 Komentara

Sezona triatlonskih trka u Srbiji počela je pravom poslasticom u Vršcu 21. aprila. Drugi Windy duatlon u organizaciji TK Achilles, ponovo je ovaj sport doveo u sam centar grada, što je jedna od specifičnosti ove trke.

Na Trgu Svetog Teodora Vršačkog okupili su se takmičari pred kojim je bila staza različitih dužina u odnosu na starosnu kategoriju, ali svako je najpre trčao jednu deonicu, pa vozio bicikl, a potom je opet trčeći završio trku, koja se bodovala za Kup Srbije.

Glavna trka obuhvatala je 5,2 km trčanja (šest krugova ulicama grada), te 20 km vožnje bicikla (6 krugova) i za kraj 2,6 km trčanja. Na ovoj distanci takmičili su se triatlonci i triatlonke u apsolutnoj kategoriji, kao i mlađi seniori, juniori i mlađi juniori.

POVEZANE VESTI
Šta vas očekuje ove sezone u triatlonu: Početak u Vršcu, Evropa na Srebrnom jezeru, Ironman spektakl u Beogradu, nove lokacije
Lazar Filipović osvojio bronzu na Svetskom kupu u Turskoj: Fenomenalna trka, rad se isplatio

Najbolja u apsolutnoj konkurenciji bila je Lana Gavrilović iz Triatlon kluba „SAVA” iz Sremske Mitrovice koja je kroz cilj prošla za jedan sat, osam minuta i sedam sekundi. Maša Marković iz Kluba ekstremnih sportova „Kragujevac” osvojila je srebro rezultatom 1:12:57, a na najnižem stepeniku pobedničkog postolja našla se Mirjana Dugonjić (Triogy racing team, Novi Sad) pošto je štopericu zaustavila na 1:19:02.

Pored domaćih učesnika, na startu su se našli i gosti iz Rumunije, pa je tako u apsolutnoj kategoriji Vlad-Adrijan Remzing iz kluba CSA Steaua iz Bukurešta pobedio rezultatom ispod sat vremena – 59:13.

Za njim je na cilj stigao Vladimir Danko, član novosadskog kluba Triogy racing, kom je bilo potrebno 1:02:31 da pređe stazu, dok je Filip Mićić (Vukovarski triatlon klub) osvojio treće mesto vremenom 1:03:09.

Svi rezultati mogu se naći na ovom LINKU.

Sledeća trka u kalendaru Srpskog triatlona i prvo državno prvenstvo ove sezone je Pančevački duatlon 12. maja u organizaciji TK „Tamiš”.

 

Foto: TK Achilles/Bojan Bajin

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ