Pančevci dominirali na Trofeju Požarevca u duatlonu

27.08.2023. | Triatlon | 0 Komentara

Iskusni organizator plivačkih maratona na otvorenom, PSU Tri swim iz Požarevca, pokazao je da je isto toliko spreman da odlično realizuje i triatlonska takmičenja.

Prvi Trofej Požarevca u duatlonu održan je 27. avgusta, a na distanci glavne trke u sprintu od 5 km tačanja, pa 20 km vožnje bicikla i potom 2,5 km trčanja, dominirali su takmičari iz Pančeva. Trčalo se na Atletskom stadionu „Jovo Budimir”, a biciklistički segment je bio na ulicama grada.

Junior Bogdan Jelača iz Triatlon kluba „Tamiš” trijumfovao je u muškoj konkurenciji rezultatom od jednog sata, sedam minuta i 43 sekunde ispred kolege Marjana Lukića, koji je na cilj stigao za 1:08:51. Treće mesto osvojio je Milan Davidović (Triogy racing Novi Sad) pošto je stazu prešao za 1:10:25.

Kod dama je najbrže ovu deonicu savladala Darija Đorđević, takođe iz „Tamiša” vremenom 1:24:39. Vladislava Milčić, još jedna predstavnica Pančeva, bila je druga (1:37:42), dok je Ana Stojanović iz Triatlon kluba „Požarevac” gradu domaćinu donela bronzano odličje (1:42:50).

Održane su i trke za mlađe kategorije – super sprint za kadete (2,5 km – 10 km – 1,25 km), super dečja trka za mlađe kadete (800 m – 5 km – 400 m) i dečja trka za pionire i mlađe pionire (500 m  2 km – 250 m).

Rezultati svih trka i kategorija mogu se naći na ovom LINKU.

Galerija fotografija sa trke može se naći na ovom LINKU.

PSU Tri swim je organizovao događaj uz pomoć pokrovitelja Grada Požarevca, Sportskog saveza Požarevca i Srpske triatlon unije.

 

Foto: Tri swim

Tagovi: tri swim | triatlon
Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ