Trakić najbolji na domaćem terenu, trijumf Gavrilovićeve na Šumadijskom kros triatlonu

26.08.2023. | Triatlon | 0 Komentara

Zbog loših vremenskih uslova i hladne vode u Šumaričkom jezeru, Klub ekstremnih sportova „Kragujevac” morao je da pomeri Šumadijski triatlon – državno prvenstvo u kros triatlonu, sa početka sezone na 26. avgust.

Takmičari, kao i organizatori, bili su svakako spremni da se pokažu u najboljem svetlu u bilo koje doba godine. Domaćina je obradovao Strahinja Trakić, koji je očekivano trijumfovao, dok je kod pripadnica lepšeg pola najbrža bila Lana Gavrilović, juniorka Triatlon kluba „Sava” iz Sremske Mitrovice.

Po dobro poznatom terenu, u glavnoj trci na 500 m plivanja, 8 km vožnje MTB bicikla i 3 km trčanja, Trakić je do titule došao rezultatom 44 minuta i 53 sekunde. Vicešampion je postao Nikola Medan (11tri Beograd) pošto je ostvario vreme 49:39, a bronza se našla oko vrata Đerđa Boršija (TK Dynamic Novi Sad) koji je na cilj stigao za 52:41.

Lana Gavrilović je jedina u ženskoj konkurenciji išla ispod jednog sata. Trijumfovala je rezultatom 50 minuta i 46 sekundi. Ivi Đukić (Sporticus Beograd) je pripalo srebro (1:03:37), dok je još jedna bronza otišla u novosadski Dynamic, jer je Agota Ferenc vremenom 1:06:27 trku završila treća.

Trka u kadetskom uzrastu obuhvatala je 200 m plivanja, 4 km MTB vožnje i 1,2 km trčanja, dok su pioniri morali da savladaju duplo kraću deonicu.

Svi rezultati mogu se naći na ovom LINKU.

 

Foto: Mihailo Bogdanović

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ