Počinje nova sezona Schneider Electric Serbia business run serije

05.04.2023. | Trčanje | 0 Komentara

Nova sezona serija poslovnih trka i najveći tim bilding događaj u našoj zemlji Schneider Electric Serbia Business Run počinje u četvrtak, 6. aprila u 18 časova u Novom Sadu na Štrandu pod sloganom #strogoodrživo.

Novi Sad Business Run je najveći sportsko-poslovni događaj u ovom gradu na kom se tokom tri godine organizovanja okupilo više od šest hiljada trkača iz 300 kompanija.

U Serbia Business Run trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja pola i maksimalnog broja učesnika. Svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim. Za timski plasman potrebno je minimum tri učesnika, a ukoliko kompanija ima samo jednog predstavnika, on/ona se takmiči u individualnom plasmanu. I ove godine zaposlene očekuje bogat startni paket, a nakon istrčanih ili ishodanih 5 km biće održana After Work & Run žurka.

Kompanije i njihovi zaposleni se takmiče u sledećim kategorijama: Najbrži tim (najbolje zbirno vreme prva tri trkača u timu), NajFIT kompanija – kompanija sa najviše trkača, Najbrži kolega i Najbrža koleginica. Najbolje očekuju pehari kao i robne nagrade partnera.

Posle trke u Novom Sadu serija se nastavlja u Subotici (25. maj), Nišu (7. septembar) i Beogradu (21. septembar).

Jasan cilj do 2025. godine

Kao kompanija koja na globalnom nivou važi za jednu od najodrživijih, Schneider Electric nastavlja da bude pokrovitelj ovog događaja, sa jasnim ciljem da do 2025. godine, Serbia Business Run postane najveći sportsko-poslovni događaj u regionu koji je potpuno održiv.

Rad na postizanju ovog ambicioznog cilja počeo je tokom 2022. godine, uvođenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela, pametnih solarnih klupa, reciklažnog sistema na svakoj trci, te digitalnog startnog paketa. Reciklirano je više od 400 kg PET i MET materijala i obezbeđeno 100kW solarne struje. Ceo događaj je dodatno ozelenjen kroz Trku za šume, humanitarni događaj kroz koji su kompanije donirale 250 odraslih stabala, zasađenih na Savskom keju u Beogradu u decembru 2022.

Zdrav stil života

Ideja događaja jeste širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije. Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije koje su zdrav način života i aktivnost zaposlenih prepoznale kao  suštinske vrednosti. Ipak, kako je reč o vrednostima koje su jednako značajne za sve, tako je i Serbia Business Run mesto za sve kompanije i sve zaposlene. Pored naslovnog sponzora partneri događaja su i Intersport i Herbalife. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike. Do sada je na događajima učestvovalo više od 750 kompanija i 16.000 zaposlenih.

 

Foto: Facebook/Serbia Business Run

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ