Rekordan broj učesnika na Beogradskom sprint kampu

21.02.2023. | Orijentiring | 0 Komentara

Prekinula je korona lep odziv učesnika na Beogradskom sprint kampu u orijentiringu, ali su se stvari sada vratile u normalan i očekivan tok.

Na osmom izdanju trodnevnog događaja, koji organizuje Orijentiring savez Beograda, učestvovao je rekordan broj orijentiraca i orijentirki, oko 150, od kojih je bio i najveći broj stranaca do sada, njih 65. Pre pandemije maksimalno je bilo 134 učesnika, a 35 gostiju iz inostranstva. Pored domaćih takmičara, došli su i Slovenci, Hrvati, Bugari, Rumuni, Rusi i iz Finske i Španije.

Od petka do nedelje bilo je šest etapa kampa, za sve kategorije (tešku, srednje težine, lakšu i početničku) i jedno takmičenje – Otvoreno noćno prvenstvo Beograda.

Treneri na kampu bili su Dejan Nikolić i Bojan Komarčević (PSK “Pobeda”, Beograd), Mrgud Pajko (SU “Urbana šuma”) i Irina Juhas (OK “DIF”).

Sve se dešavalo na terenima Cerak Vinograda, Čukaričke padine, Ade Ciganlije, Bloku 11c i kod JU biznis centra. Pored iskusnih takmičara, na kampu su učestvovali i polaznici Pobedine škole orijentacije, kao i oni koji su kročili u ovaj sport sa Orijentiring klubom “DIF”.

Radili smo na tome da se pročuje za kamp i samim tim ovoliki broj učesnika, a i stranaca jeste donekle logičan splet događaja. Vreme nas je poslužilo, svi su zadovoljni i pohvale nam stižu sa svih strana. Većina stranaca je rekla da će i sledeće godine doći i to u još većem broju – istakao je Sava Lazić, tehnički direktor kampa i generalni sekretar Orijentiring saveza Beograda.

Na događaju su učestvovale i Ruskinje, nekadašnja trosktruka evropska juniorska šampionka Ekaterina Savkina, pa Galina Vinogradova, osvajačica četiri svetske bronze (dve u sprintu i dve u miks štafeti) i srebra u štafeti, kao i evropske titule u miks štafeti i bronze u sprintu i Veronika Kalinina, dvostruka juniorska prvakinja Evrope (duga distanca i štafeta) i vicešampionka (štafeta).

 

Foto: Orijentiring savez Beograda/Ivan Nastić

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ