Rođendanskim ciklo–krosom u Novom Sadu počelo 32. izdanje Dunavskog kupa

04.03.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Rođendanskim ciklo–krosom Biciklističkog kluba Elite u Novom Sadu je počelo 32. izdanje međunarodne trke Dunavski kup.

Ovaj sportski kolektiv iz Srpske Atine, organizator Dunavskog kupa, traje 24 godine, ali je sada, u svom maniru, proslavio šesti rođendan, jer je osnovan prestupne godine, 29. februara.

Slavljenički dan uveličali su, kako članovi Elita, tako i stalni gosti i veliki prijatelji iz Vinkovaca, klubovi Sokol i Bosut i BN Cycling team iz Bijeljine, čiji član Dragiša Jović brani titulu ukupnog pobednika Dunavskog kupa, pa se već na početku ovogodišnjeg izdanja našao na stazi.

Isto je učinila i pobednica Katarina Marinac (Elite) koja, takođe, brani osvojenu čuvenu amforu prošle sezone.

Pre nego što su najmlađi članovi klubova učesnika ciklo–krosa ugasili svećicu sa brojem šest na slavljeničkoj torti, održane su dve trke – za podmladak i potom glavna.

U rođendanskom raspoloženju su bili domaći takmičari i u glavnoj trci pobedili su Agota Ferenc i Đerđ Borši, a na postolju su im se pridružili  drugoplasirana Lucija Zadro (Sokol) i treća Valentina Nestorović (Elite), dok su sve medalje u muškoj konkurenciji otišle Novosađanima, srebro Hunoru Velišeku, a bronza Čongoru Boršiju.

POVEZANE VESTI
Poznate amfore u rukama najboljih: Katarina Marinac i Dragiša Jović pobednici 31. Dunavskog kupa

U kategoriji do 13 godina trijumfovali su Čanad Borši (Elite) i Korina Bonić (Sokol). Drugi je bio Marko Vukoja (Bosut), a treći Vukašin Mihaljica (Elite). Kira Mihalkina je donela Elitu srebro, a bronza je pripala Tei Nol (Bosut).

Kod dečaka do 11 godina najbrži su bili članovi Bosuta – Toma Vukoja, Neo Stepanović i Mata Dubravac. I njihove devojičice su bile na visini zadatka, Dina Leutar prva, a Helena Gajbud treća, dok se između njih na drugoj poziciji našla Bjanka Karahoda (Elite).

Nikita Mihalkin (Elite) je bio najbolji u kategoriji do devet godina, a Arsenij Gajnulov (Elite) u najmlađoj, do sedam.

Druga trka Dunavskog kupa održaće se 9. marta u mađarskom gradu Kajdač, a sve informacije o tom i svim sledećim trkama ove manifestacije nalaze se na zvaničnom sajtu.

Foto: 3 čuke

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ