Gran fondo „Radoš Čubrić” 2. maja: Od Kraljeva do Goča u čast legendarnog bicikliste

17.04.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Ponovo će se voziti trka u čast jednog od najlegendarnijih srpskih biciklista Radoša Čubrića Čukija iz Kraljeva. Biciklistički klub Metalac organizovaće 2. maja treći put Gran fondo Memorijal „Radoš Čubrić” u gradu na Ibru i biće to još jedno sećanje i evociranje uspomena na čuvenog olimpijca, počasnog građanina Kraljeva, koji je preminuo pre sedam godina.

Start će biti ispred Sportskog centra „Ibar” u 12 časova, a trka je dugačka 30 km. Ruta vodi do Dečijeg sela na Beranovcu, pa potom do Goča gde će kod hotela „Dobre vode” biti cilj, kao i proglašenje pobednika.

POVEZANE VESTI
INTERVJU – Jelena Erić: Ponovo u svojoj najboljoj verziji; sve usmereno ka Parizu

Memorijal je otvorenog tipa i mogu da učestvuju svi koji vole biciklizam, nije potrebna licenca.

Deca ispod 12 godina moraju da budu u pratnji roditelja, a svako može da nam se pridruži, ako može da odveze stazu, jer je zahtevna. Ide se od Kraljeva do vrha Goča i ima jedno 7-8 kilometara uspona, ostatak je blagi nagib, a predeo je lep za vožnju – rekao je organizator Radiša Čubrić.

LINK rute trke

Saobraćaj neće biti zatvoren u potpunosti, ali sve će biti organizovano za bezbednu vožnju učesnika.

Potrudićemo se da ovo postane tradicionalna manifestacija. Sada očekujemo više od sto učesnika i biće to zaista lepa akcija, takmičenje i druženje kojim ćemo sačuvati sećanje na najboljeg biciklistu našeg grada i naše zemlje – dodao je Čubrić.

BK Metalac organizuje memorijal uz podršku Grada Kraljeva i Sportskog saveza Kraljeva.

Metalac iz Kraljeva nastavio je da stvara olimpijce, pa će se tako na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta naći Dušan Rajović i Jelena Erić

Informacije o trci

Datum: 2. maj, SC „Ibar”, start u 12 časova
Podela brojeva: U kancelariji trke od 10:30 do 11:40
Prijave i uplate
Na mejl [email protected]
Kotizacija 1000 dinara do 25. aprila, posle toga ili na dan trke 1500.
Uplatu izvršiti na račun kluba:
BK Metalac naznaka za Gran fondo
205-509506-96
U paketu sa brojem dobijaju se majica Gran fondo „Radoš Čubrić”, flašica vode, napitak, energetske čokoladice i vaučer za ručak po završetku, uz dobru zabavu i kulturno-umetnički program.

Kontakt
Mejl [email protected]
Telefoni: 0644363070, 0644989658, 063646602

Radoš Čubrić Čuki

Najsvetlije ime BK Metalac iz Kraljeva, Radoš Čubrić, ostao je veran ovom klubu do kraja karijere, iako je imao ponude širom sveta. Bio je jedan od najboljih jugoslovenskih vozača u periodu od 1958. do 1973, olimpijac i reprezentativac, koji je za sve što je dao sportu proglašen za počasnog građanina Kraljeva i odlikovan jugoslovenskim Ordenom zasluga za narod.

Kruna karijere bile su Olimpijske igre u Minhenu 1972. kada je u drumskoj trci u konkurenciji 163 vozača zauzeo odlično 43. mesto. U ekipnom hronometru reprezentacija Jugoslavije, čiji je bio član našla se na 21. poziciji.

Na jednoj od najcenjenijih svetskih manifestacija tog doba Trci kroz Jugoslaviju pobeđivao je 1966. i 1970. i bio član pobedničkih reprezentacija Jugoslavije 1966, 1967. i 1970. Na Trci kroz Srbiju slavio je 1965. i 1970, a treći je bio 1963, 1966. i 1968. Više podijuma ima samo njegov stariji sin Rajko (šest). Ima i devet etapnih pobeda (bolji sa 10 pobeda je samo Mikoš Rnjaković), ali mu se nije ispunila želja da pobedi etapu u svom Kraljevu.

Od reprezentacije Jugoslavije oprostio se 1972. posle ekipnog hronometra na Trci kroz Jugoslaviju. Tada je imao 38 godina. Nastavio je, međutim da vozi za svoj Metalac. Učestvovao je 1979. sa 45 godina poslednji put na Trci kroz Srbiju koja će ostati upamćena jer su na njoj vozila trojica Čubrića – otac Radoš, stariji sin Rajko i mlađi Radiša.

 

 

Foto: BK Metalac Kraljevo

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ