Serbia epic Vrnjačka banja za kraj sezone: Više od 150 učesnika uživalo u adrenalinskoj trci

25.10.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Više od 150 ljubitelja planinskog biciklizma, E-bike-a i gravela takmičilo se u nedelju, 22. oktobra uz adrenalisnku avanturu u prelepoj prirodi i ambijentu Vrnjačke banje. Nakon brojnih trka za olimpijske bodove, Serbia epic i Biciklistički klub „Novi Sad” su, pored maratona na Zlatiboru, organizovali nezaboravan maraton i u Vrnjačkoj banji, čime je stavljena tačka na sezonu u kojoj je održano 11 trka.

Lepo vreme i sjajna atmosfera pratili su takmičare, te je zbog odličnih komentara, odluka organizatora bila laka – Serbia epic će se vratiti u Vrnjačku banju.

Tokom ovog XCM maratona zabava i takmičenje odvijali su se na dve staze – Fun dužine 32 km, koja je imala 900 m visinske razlike i Sport dužine 52km, sa 1.800 visinca. Prvi Serbia epic Vrnjačka banja maraton startovao je i završavao se na Promenadi u centru Vrnjačke banje, a staze su se protezale najlepšim delovima Goča.

Ovaj maraton bio je otvoren za sve vozače u kategorijama MTB, E-bike i gravel.

Fun 32 km (900 m visinske razlike)

U kategoriji MTB najbrži su bili Vladimir Antonijević (1:36:34) i Jana Jolović (2:01:44), u gravelu Aleksandar Marić (1:48) i Jelena Borišić (3:51:52) a u E-bike maratonu Srećko Drašković (1:13:15) i Jelena Vukadin (1:22:54).

Sport 52 km (1.800 m visinske razlike)

Među profesionalcima pobedio je Dušan Rajović u E-bike trci (2:33:54), Dejan Dolašević u gravel kategoriji (3:24:36) dok je u MTB maratonu najbrži bio Andrija Naunović (2:41:42).

Svaki učesnik dobio je finišersku medalju na cilju, kao i brojne praktične nagrade.

Serbia epic Vrnjačka banja maraton podržali su Opština Vrnjačka banja, uz veliku zahvalnost predsedniku opštine Bobanu Đuroviću, Sim Novi Sad, Yason, Capriolo, Akov, Nutrigrade, Salcano, Esensa, Auto Čačak, Medipol, Hotel Pegaz, Hotel Fontana i Zepter.

Posebnu zahvalnost, Serbia Epic ukazuje volonterima iz Kancelarije za mlade Užice koji su prepoznali važnost ove manifestacije, pomogli u organizaciji i učinili ovaj događaj posebnim.

 

Foto: Zlatan Prečanica

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ