Srebro za Lazara Filipovića na trci Svetske serije u Australiji

18.03.2023. | Triatlon | 0 Komentara

Sjajan početak sezone na međunarodnoj sceni imao je srpski paratriatlonac Lazar Filipović.

Sa pilotom Strahinjom Trakićem osvojio je srebrnu medalju na jakoj trci Svetske serije u Devenportu u Australiji.

Sprint distancu (750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja) naš dvojac prešao je za jedan sat, pet minuta i 48 sekundi i na taj način došao je do vrednih bodova jer je ovo takmičenje Svetske serije.

Time smo ostvarili cilj, jer ćemo se ovim bodovima pozicionirati u top 10 na svetskoj rang listi, što će nam omugućiti nesmetan ulazak na trke pred pocetak kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine – rekao je za 3 čuke Strahinja Trakić.

Dvojac je zadovoljan kako je odradio trku u Australiji u kojoj je domaći takmičar Sem Harding osvojio zlato (1:04:30), a Španac Hose Luis Garsija Serano bronzu (1:05:27).

Generalno smo uradili dobru trku. Nakon plivanja smo bili sedmi, ali smo dobrom vožnjom bicikla uspeli da nadoknadimo zaostatak i da krenemo sa vodećima na trčanje. Australijanci su bili brži na tom segmentu od nas, ali smo mi bili ispred posade iz Španije – opisao je trku Lazar Filipović.

Sledeći izazov za srpski tandem je Evropsko prvenstvo u Madridu 4. juna, a potom slede trke u Montrealu i Svonsiju početkom jula, kada kreće i sakupljenje bodova za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 

Foto: World Triathlon | Delly Carr and David Casalegno – DC Pix

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ