Više od 400 trkača na Foks trejlu: Panić i Mimićeva najbrže pustinjske lisice u Deliblatskoj peščari

09.10.2023. | Trčanje | 0 Komentara

Kao i uvek trka Fox trejl privukla je mnogo učesnika i u četvrtom jesenjem izdanju u Deliblatskoj peščari bilo je više od 400 trkača. Organizator, Atletski klub „Panonija” iz Pančeva još jednom je priredio lep događaj za sve uzraste, jer su u programu bile i trke za decu.

Najduža staza pod nazivom Pustinjska lisica bila je duga 21 km, Fox trejl 10,5 km i Lija trejl 5 km.

Uvertiru pre takmičenja napravile su mažoretkinje plesnog studija „Lana” da bi odmah nakon toga počele dečje trke čiji je tehnički organizator bio Atletski klub „Tamiš” iz Pančeva. Više od 150 mališana iz cele Srbije nadmetalo se na 100 m (predškolci) i u osam trka od 200 do 600 m (osnovci). Svi su dobili učesničke medalje pizza parče picerije La Bella Vita iz Vladimirovca, Aqua Viva sok, čokoladno mleko Moja kravica i peciva pekara San i Arena.

Pobednici dečjih trka su okićeni medaljama, a poklon pakete za pobednike su pripremili Esensa, Swiss Lion i Venera Bike.

Nakon dečjih trka fitnes instruktorke iz „Kangoo” kluba su uz odgovarajuću muzičku podlogu pokrenule grupno zagrevanja trkača pred trku. Najpre su startovali učesnici trke na 5 km, posle 10 minuta krenuli su i takmičari na 10,5 i 21 km, koji su duž staze imali tri okrepne stanice pune voća, vode, sokova, suvog grožđa i svega ostalog potrebnog za oporavak kako bi nastavili duž trase sve do cilja.

Išlo se markiranim stazama Deliblatske peščare, a prema rečima učesnika najzanimljivije je bio deo sa peščanim dinama.

Pobedi na najvećem izazovu radovali su se Slavko Panić (PSK Pobeda Beograd) koji je na cilj stigao za jedan sat i 22 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji ubedljivo najbrža „pustinjska lisica” bila Jelena Mimić (Absolute health and fitness) rezultatom 1:46:51.

Na stazi Fox trejl Miloš Mihajlov (Flyfit klub) i Dragana Jovašević obezbedili su nagrade za pobednike. Miloš je 10,5 km istrčao za 40:18, a Dragana je stazu prešla za 54:35.

Lija trejl od 5 km je prošao u znaku Milana Cvijanovića (20:54) i Milice Bunčić (Atletski klub „Tamiš” Pančevo) koja je trijumfovala vremenom 23:05.

Po ulasku u cilj tri najbrža takmičara čekalo je proglašenje uz dodelu pehara, diploma i poklon pakete sponzora Esensa, Venera bike, Med Milutinović, Bio-Teo proizvoda te proizvoda firme Dr Cubano.

Majka Ivane Vulete dovela Zrenjanince

AK „Panonija” se naročito zahvaljuje klubovima koji su doveli veliki broj najmlađih a to su: AK „Tamiš” iz Pančeva, AK S Atletiks iz Sremskih Karlovaca, Vrbaški atletski klub iz Vrbasa, Long Jump iz Zrenjanina predvođenog Vesnom Španović, majkom svetske šampionke Ivane Vulete (Španović) koja je dovela 16 atletičara, AK Partizan, Omladinski atletski klub (Beograd), Karate klub Budućnost (Alibunar), mnogi lokalni fudbalski, rukometni i košarkaški klubovi iz Opštine Alibunar i okolnih mesta.

Promena datuma za 2024.

Aleksandar Dragojević, sportski direktor AK „Panonija” zadovoljan je brojem učesnika iz sedam zemalja, tako da je ova manifestacija i dalje zadržala međunarodni karakter, a Saša Stojilović, predsednik kluba najavio je promenu datuma za narednu godinu, tako da će se peti Foks trejl održati već početkom maja 2024.

Kao i do sada suoranizatori ove sportsko-turističke manifestacije bili su Opština Alibunar, Sportski savez Opštine Alibunar,
Turistička organizacija Opštine Alibunar i Š.G. Banat – Vojvodinašume.

 

Foto: AK „Panonija” 

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ