Novo poglavlje: Serbia epic Zlatibor uvod u prvi UCI MTB maraton u Srbiji

10.10.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Serbia epic serija nastavlja da pomera granice u debitantskoj sezoni i novom trkom na petoj lokaciji u našoj zemlji udarila je temelje za još veća dostignuća.

Na prvom Serbia epic Zlatibor maratonu, 8. oktobra, okupilo se više od 100 ljubitelja planinskog biciklizma, e-bike-a i gravela uz adrenalisnku avanturu u novom, predivnom okruženju. Nakon brojnih trka za olimpijske bodove, Serbia epic organizovao je novi tip trke i to na jednoj od najlepših srpskih planina. Lepo vreme, dobro raspoloženje i adrenalinske staze otvorili su novo poglavlje trka – maraton.

Tokom XCM maratona zabava i takmičenje odvijali su se na dve staze – Fun dužine 15 km, koja ima 380 m visinske razlike i Sport dužine 32 km, sa 900m visinca. Ovaj nesvakidašnji maraton bio je otvoren za sve vozače MTB, E-bike ili gravel.

U kategoriji Fun 15 km prvoplasirana takmičarka u E-bike trci bila je Katarina Čubrak, pobednik gravela bio je Nenad Milojević, a najbrži u MTB maratonu Branko Marković, dok su među profesionalcima u Sport kategoriji od 32 km pobedu odneli Dunja Ivanova u MTB nadmetanju, Relja Popović na E-bike stazi, Marko Ćurčić u gravelu i Marko Ćirjaković u MTB konkurenciji.

Medalje su dodelili Aleksandra Đokić ispred kompanije Auto Čačak, Milica Kastratović iz organizacije Serbia epic, Slobodan Boškan, olimpijski odbojkaški šampion, Milan Belić ispred kompanije Sim Novi Sad i Katarina Čubrak ispred Turističke organizacije Zlatibor.

POVEZANE VESTI
Usputna stanica do Pariza: I na Staroj planini podeljeni olimpijski bodovi
Trijumf Lejle Njemčević na kraju prolećnog izdanja Serbia epic serije
Epske trke za Pariz 2024: Otišla druga tura olimpijskih bodova i to uz vrhunsku zabavu
Na Fruškoj gori podeljeni prvi bodovi za Olimpijske igre u Parizu

Svaki učesnik dobio je finišersku medalju na cilju, a nagradni fond sastojao se od alata koji je poklon kompanije SIM Novi Sad, vikenda na Zlatiboru, vožnje gondolom, Oakley naočara iz Yason optike, i mnogih drugih, uz besplatne startnina za Serbia epic Vrnjačka Banja koji će biti održan 22. oktobra, a prijave su otvorene i nalaze se na ovom LINKU.

Biciklistički klub Novi Sad i Serbia epic već uveliko pripremaju sezonu 2024. te je u plan uvršteno i održavanje prvog UCI MTB maratona u Srbiji.

Serbia epic Zlatibor maraton podržali su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Auto Čačak, SIM Novi Sad, Capriolo, Esensa i Yason.

Foto: Zlatan Prečanica

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ