Bečejska desetka: Teodora Simović opet najbrža, Novopazarci dominirali

16.04.2023. | Trčanje | 0 Komentara

Ponovo je sjajna atmosfera bila na trci Bečejska desetka, koja je 15. aprila održana šesti put.

U gradu na Tisi trčalo se sada na stazama od 5 km i 10 km koje su sertifikovane od strane Svetske atletike i Međunarodne asocijacije maratona i trka na daljinu (AIMS) i to najvećim A sertifikatom.

Skoro 400 učesnika je startovalo na glavnom trgu, gde su i prošli kroz cilj, a glavnim nadmetanjima prethodile su trke za decu, koje su, takođe, bile izuzetno posećene. Svake godine se sve više najmlađih, ali i odraslih, pogotovo iz ovog grada i okoline, opredeljuje da se oproba na ovoj trci, sigurni u dobru organizaciju Atletskog kluba „Bečej” i Kancelarije za mlade.

Članovi Atletskog kluba „Novi Pazar”, učenici trenera Rifata Zilkića, opravdali su uloge favorita pobedivši u obe konkurencije na 10 km, u ženskoj na 5 km u kojoj im je u muškoj pripalo srebro.

Drugu godinu zaredom na 10 km trijumfovala je Teodora Simović. Na cilj je stigla za 35 minuta i 46 sekundi. Nora Trklja Boca (AK Crvena zvezda) osvojila je drugo mesto rezultatom 38:07, a Aleksandra Kostadinović (AK „Srem”, Sremska Mitrovica) treće – 38:47.

–  Došli smo u Bečej sa reprezentativnih priprema u Katićima kod Ivanjice i ovo je bila trening trka, koja mi je mnogo značila za početak sezone koji me očekuje u maju. Cela ekipa iz Novog Pazara, sa trenerom Zillkićem, je odlučila da dođe jer nosimo lepa sećanja od prošle godine. Jako je lepo videti da se ljudi takmiče, pobeđuju, da vlada ovakva pozitivna energija i to je meni na prvom mestu, a posle sve ostalo … lepi rezultati nas iz Novog Pazara, podijum… Mislim da će ovo biti tradicija s obzirom na to da sam odbranila titulu i nadam se da ćemo se viđati još dugo godina – rekla je za „3 čuke” Teodora Simović.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Nikola Mijailović (AK „Novi Pazar”). Njemu su bila potrebna 33 minuta da završi trku. Skoro tri minuta kasnije na cilj je stigao Uroš Maksimović (Trim tim Kragujevac) koji je štopericu zaustavio na 35:41, a treći je bio član AK „Apatin” Konstantin Šimić (35:45).

Novopazarka Lenka Nikolić pobedila je na 5 km rezultatom 18:27. Jovana Šubatlija (AK „Srem”) bila je druga vremenom 18:44, a Branislava Stepanov (RTIM) treća pošto je stazu prešla za 20:54.

Uroš Gutić (AK Borac Banjaluka) radovao se trijumfu – 15:23, a na proglašenju pobednika stajao je sa drugoplasiranim Aldinom Ćatovićem (AK „Novi Pazar”) koji je stigao samo pet sekundi posle njega (15:28) i osvajačem trećeg mesta Milošem Đurđevićem (AK Hajduk – maraton tim Kula) koji je, takođe, išao ispod 16 minuta (15:54).

 

Foto: 3 čuke

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ