Više od tri hiljade učesnika u Novom Sadu na Serbia business run seriji

11.04.2023. | Trčanje | 0 Komentara

Veliko interesovanje za najveći sportsko-poslovni i održivi događaj u zemlji, Serbia business run seriju, pokazalo se već na početku u Novom Sadu. Na prvoj od četiri trke u godini, na Štrandu, učestvovalo je 3200 takmičara, koji su pretrčali ili prošetali po Sunčanom keju na stazi od 5 km.

Za peto izdanje trke u Srpskoj Atini prijavili su se ljubitelji aktivnog načina života iz 130 kompanija.

Kao i prošle godine do trijumfa je došao Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Njemu je sada bilo potrebno 15 minuta i 23 sekunde da prvi stigne na cilj, što je bolje ostvarenje nego prethodnog puta (15:49). Vlada Gorec iz kompanije Schneider Electric, koja je generalni sponzor Serbia business run serije osvojio je drugo mesto rezultatom 15:25 , dok je Janko Urošević (Vitezovi) vremenom 15:53 zauzeo treću poziciju.

Vesna Vicko Bogišić (Klinički centar Vojvodine) je popravila plasman u odnosu na prošlu trku u Novom Sadu kada jej bila treće i sada je do pobede došla za 20:20. Sara Pirnat (Joorney Business Plans) je štopericu zaustavila na 20:40 što joj je donelo drugo mesto, dok je Dragana Babić (Continental Novi Sad) sa 21:01 bila treća.

Najfit kompanija, tj. ona koja je imala najviše učesnika (544) bila je Continental Novi Sad.

 Najbrži timovi

  1. Fakultet tehničkih nauka (Dušan Krstić, Laslo Tarjan, Zoran Ovcin) 15:23
  2. SojaRan (Bojan Miljević, Bratislav Jelić, Bojan Jocić) 53:34
  3. Continental Novi Sad (Igor Jovanović, Lazar Vučković, Miodrag Sljapić) 53:41

U Serbia Business Run trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja pola i maksimalnog broja učesnika.

Posle trke u Novom Sadu serija se nastavlja u Subotici (25. maj), Nišu (7. septembar) i Beogradu (21. septembar).

Jasan cilj do 2025. godine

Kao kompanija koja na globalnom nivou važi za jednu od najodrživijih, Schneider Electric nastavlja da bude pokrovitelj ovog događaja, sa jasnim ciljem da do 2025. godine, Serbia Business Run postane najveći sportsko-poslovni događaj u regionu koji je potpuno održiv.

Rad na postizanju ovog ambicioznog cilja počeo je tokom 2022. godine, uvođenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela, pametnih solarnih klupa, reciklažnog sistema na svakoj trci, te digitalnog startnog paketa. Reciklirano je više od 400 kg PET i MET materijala i obezbeđeno 100kW solarne struje. Ceo događaj je dodatno ozelenjen kroz Trku za šume, humanitarni događaj kroz koji su kompanije donirale 250 odraslih stabala, zasađenih na Savskom keju u Beogradu u decembru 2022.

Zdrav stil života

Ideja događaja jeste širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije. Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije koje su zdrav način života i aktivnost zaposlenih prepoznale kao  suštinske vrednosti. Ipak, kako je reč o vrednostima koje su jednako značajne za sve, tako je i Serbia Business Run mesto za sve kompanije i sve zaposlene. Pored naslovnog sponzora partneri događaja su i Intersport i Herbalife. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike. Do sada je na događajima učestvovalo više od 750 kompanija i 16.000 zaposlenih.

 

Foto: Serbia business run

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ