Mihajlo Stolić odsprintao do pobede u prvoj trci Kupa Srbije „Jednota 2024”

04.04.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Počeo je Kup Srbije u drumskom biciklizmu trkom „Jednota 2024” na jezeru Bruje kod Erdevika, a interesovanje za događaj koji su organizovali Biciklistički klub Jednota iz Šida i Biciklistički savez Srbije bilo je veliko, pa su pored domaćih učesnika bili i gosti iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

Na dobro poznatom mestu drumaši su imali priliku da odmere snage i sakupe prve bodove u nacionalnom kupu. Seniori su vozili 80,5 km (35 krugova) oko jezera, seniorke 46 km (20 krugova), a do trijumfa su došli Mihajlo Stolić iz somborskog Lotus tima i Teodora Savić Popović, članica BK Velo iz Novog Sada.

Stolić je tokom cele trke bio u begu sa Dejanom Cogoljevićem iz čačanskog Borca, kog je na kraju, u sprintu pobedio skoro ceo bicikl razlike. Jovan Divnić (Lotus tim) je upotpunio pobedničko postolje osvojivši treće mesto.

Na zagrevanju pred trku sam video da su noge bile solidne tog dana, iako sam te cele nedelje imao veoma obimne i jake trenine, jer nam nije bio glavni cilj dobra forma i svežina za tu trku, već za UCI trke u inostranstvu koje slede. Kako je trka krenula, posle prvog kruga sam iskoristio trenutak kada je grupa malčice usporila i odlučio da napadnem sa ciljem da celu trku idem jako. Kada sam se okrenuo video sam da me je ispratio samo Cogoljevic, drugar iz reprezentacije sa kojim sam do kraja trke bio u begu. Uspeo sam u sprintu koji mi najbolje ide da odsprintam do prvog mesta i pobedim – opisao je 20-godišnji Stolić put do maksimalnog broja bodova kod Erdevika.

POVEZANE VESTI
Veljko Stojnić ponovo u Lotus timu: Lepo je vratiti se kući, biće ovo dobra godina
Titule prvaka Srbije u ciklo-krosu Dušanu Veselinoviću i Bojani Jovanović

Mihajlo je odradio kvalitetne pripreme za ovu sezonu.

Prvo sam 23 dana bio u Grčkoj, pa sam se vratio kući kako bi se odmorio i proveo praznike za porodicom. Ubrzo sam otišao na prve timske pripreme u Benidorm u Španiji, gde smo proveli tri sedmice i posle 14 dana odmora kod kuće, usledila je poslednja tura od, takođe, dvadesetak dana u Istri u Poreču i pripreme sam završio jednodnevnom trkom Trofej Umaga – istakao je Stolić, kog od 4. do 7. marta očekuje sa reprezentacijom Srbije Trka oko Mersina u Turskoj.

Teodora Savić Popović je najbrže prešla stazu od 46 km, dok je Bojana Jovanović (BK „Šid”) osvojila srebro, a trećeplasirana je bila Katarina Marinac (Elite, Novi Sad).

 

Foto: Lotus team/Facebook

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ