Pola sata CX blata – počeo 31. Dunavski kup ciklo-krosom u Novom Sadu

06.03.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Tradicionalnim ciklo-krosom zavrtele su se pedale na 31. izdanju Dunavskog kupa, međunarodne biciklističke manifestacije, koja će ove sezone imati 11 trka u devet mesta.

U naselju Šangaj, nadomak Novog Sada, održan je Dunavski ciklo-kros u organizaciji Biciklističkog kluba Elite iz Srpske Atine.

Na zanimljivoj stazi, u najavi opisanoj kao “pola sata blata”, na kojoj je jedan krug bio dužine 1,3 km, učestvovalo je 30 takmičara iz klubova: BN Cycling team – Bijeljina (BiH), Sokol-Cestorad – Vinkovci (Hrvatska), Aggressive – Ruma, Jednota – Šid, Vojvodina – Novi Sad, Dubl – Novi Sad i kluba domaćina.

Vreme je poslužilo organizatore i učesnike, tako da ih je sunce

Najbrže na Dunavskom ciklo-krosu dužine 10,4 km bile su članice kluba Elite. Najviše mesto pobedničkog postolja obezbedila je Agota Ferenc, drugo mesto zauzela je Katarina Marinac, a treće Andrea Čupković Jerinić.

U konkurenciji muškaraca “u Elitovom sendviču” našao se gost iz Bijeljine, Dragiša Jović (BN Cycling team) osvojivši drugu poziciju, dok je Đerđ Borši bio najbrži, a Milan Ignjić je treći prošao kroz cilj.

U okviru Malog dunavskog kupa, dužine 1,3 km kod devojčica je trijumfovala je Aleksandra Razumnaja, a druga je bila njena klupska drugarica iz Elita Sofija Milošev.

I kod dečaka su medalje podeljene “Elitovcima”. Pobedio je Čanad Borši, ispred Armina Biroa i Lea Palatinuša.

Najmlađi učesnik bio devetogodišnji Vukašin Vulić iz novosadske Vojvodine.

Prvom trkom u dugom ciklusu napravljena je lepa uvertira za predstojeće, zanimljive staze, a sledeća je 1. maja u Subotici.

 

Foto: Katić foto

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ