Požarevac ponovo na svetskoj MTB mapi: Na trci Serbia Epic „Čačalica” se jurišalo za poenima za Olimpijske igre u Parizu

01.04.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Serbia Epic serija počela je spektakularno i posle Andrevlja i takmičara iz 22 zemlje sveta, trka koja donosi bodove za Olimpijske igre u Parizu ovog leta, nastavljena je u Požarevcu.

Trkom „Čačalica” Požarevac se drugi put upisao na svetsku mapu planinskog biciklizma, a ove godine organizacija je otišla korak dalje, jer je realizovana UCI trka prve kategorije.

Shodno velikom ulogu, vrednim poenima za najveći sportski događaj na svetu, u Požarevac su stigli biciklisti iz Meksika, Irana, Rumunije, Kazahstana, Ukrajine, Mađarske, Češke i drugih zemalja.

Bodovi su se kao i na prvoj trci na Fruškoj gori raspoređivali od pobednika do osvajača 15. mesta. Najbržima je sledovalo 60 poena za put u Pariz, a sada su prvi kroz cilj prošli Ukrajinac Dmitro Titarenko i Mađarica Virag Bužaki.

POVEZANE VESTI
Epski vikend na Andrevlju: Biciklistima 795 olimpijskih bodova, sledi Požarevac sa istim ulogom

Volodimir Obukivskij iz Ukrajine zauzeo je drugo mesto uzevši 40 bodova, dok je Meksikanac Amando Martinez Galvan kući odneo 30 poena koliko mu je donelo treće mesto.

Kod dama je drugoplasirana bila Alina Sarkulova iz Kazahstana, a Ukrajinka Marija Šerstijuk je obezbedila najniži stepenik pobedničkog postolja.

Održane su i trke u juniorskoj konkurenciji, a i najmlađi su imali priliku da voze ovom stazom.

Specijalnu podršku za ljubitelje sporta omogućenu od strane Serbia Epic-a i kompanije „Bambi” predstavljala je „Bambi staza zdravlja” koja je obeležena i trasirana u Parku prirode Bukovik. „Bambi stazu zdravlja” svečano je otvorila Andrea Stamenković ispred kompanije Bambi.

Trku su organizovali Serbia Epic, BK „Novi Sad” i Sportski savez Požarevca uz veliku podršku Grada Požarevca.

Serbia Epic će u 2024. predstaviti novine u vidu uvođenja trejl trka, pa će tako izaći iz okvira biciklizma i promovisaće svojevrsni festival zdravlja i sporta, orijentisan ka porodicama i svim generacijama.

Serbia Epic serija nastavlja se na najatraktivnijoj destinaciji – Petrovaradinskoj tvrđavi, na kojoj će se 27. i 28. aprila održati Petrovaradin Fortress bike festival, posle koje se seli u Vrnjačku Banju, na Staru planinu i Zlatibor.

 

 

Foto: Aleksandar Miškov

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ