Prava MTB poslastica – Stazama zdravlja prošlo 120 biciklista

17.05.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Peti put su ljubitelji planinskog biciklizma uživali na MTB maratonu Stazama zdravlja po kom Mionica postaje sve poznatija lokacija za ovaj sport.

Organizator, biciklista Goran Miletić, još jednom je rekreativcima, ali i onim koji se ozbiljnije bave MTB-om, priredio pravo uživanje. Ovog puta start i cilj bili su u Banji Vrujci, ispred hotela „Vrujci”, a staza je bila dugačka 52 km, sa 1.100 metara visinske razlike.

Po obroncima planina Suvobor i Maljen, prolazeći kroz sela opštine Mionica, 120 učesnika imalo je priliku da doživi nezaboravno iskustvo u ovim prelepim prirodnim predelima.

Biciklisti su došli iz Lajkovca, Beograda, Lazarevca, Novog Pazara, Novog Sada, Subotice, Pančeva, Ljubovije, Bratunca, Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Valjeva, Višegrada, Sokolca…

Kiša koja je noć pre maratona lila kao iz kabla, prestala je to jutro i učesnici su pred sobom imali lep dan. Svakako da su nepovoljne i kišovite vremenske prilike prethodnih dana uticala na odziv maratonaca, kojih je prethodnih godina bilo oko dvesta, ali oni koji sada nisu došli prevarili su se, a oni koji nisu toliko marili za kapljice s neba, uživali su u vožnji, a posle i u druženju tokom zajedničkog ručka.

I dalje je ovaj maraton nekomercijalan, ne plaća se kotizacija, a cilj je afirmacija biciklizma i promovisanje prirodnih lepota i potencijala koji ovaj kraj ima.

Pokrovitelji maratona su opština Mionica, Turistička organizacija opštine Mionica i Sportski centar „Mionica”.

Za sve ljubitelje planinskog biciklizma toplo preporučujemo ovu manifestaciju, koja po formatu i načinu organizacije jeste pravi primer promovisanja ovog sporta i samim tim prirodnih potencijala mioničkog kraja.

 

Foto: MTB maraton Stazama zdravlja

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ