Trkači humanitarci: Rekordno na jubilarnoj 10. Novosadskoj trci za dečiji osmeh

12.03.2024. | Trčanje | 0 Komentara

Jubilarna 10. Novosadska kros trka za dečiji osmeh u organizaciji Atletskog kluba „Apatin“ održana je ovog puta van poznate lokacije, Kameničkog parka. Zbog neočekivanih nepogodnih prilika na tom mestu, odrona, organizator se samo dva dana pred takmičenje dobro snašao i događaj je „preselio“ na stazu uz kanal Dunav–Tisa–Dunav na Klisi.

Svi poklonici trčanja i humanitarnih manifestacija iz raznih mesta u Srbiji i regionu, nisu marili za ovu promenu, nego su odlučni bili da još jedne godine učestvuju na ovoj sjajnoj trci. Oboren je rekord po broju takmičara i brojka je sada išla preko hiljadu. Sunčan dan, ali dosta vetrovit, protekao je u lepoj trkačkoj atmosferi.

Ono što uvek raduje kada je reč o humanitarnim akcijama, jeste broj mališana koji učestvuju u njima, a ovog puta upravo za svoje drugare, vršnjake. Prvi su na start izašli najmlađi takmičari. Oko 500 dečaka i devojčica trkalo se na distancama od 100 m, 200 m, 400 m, 600 m i 800 m. Odrasli su se takmičili u trkama na 10 km i 4 km.

Sredstva su prikupljena za Prihvatilište za decu i mlade „Sigurna dečija kuća“, Svratište za decu i mlade Grada Novog Sada i Dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Iako se promenila lokacija trke, u opis događaja vratio se kros, koji se trčao u Kameničkom parku dok nisu izbetonirane staze. Mali povratak u prošlost prijao je učesnicima, koji su sada išli zemljanom stazom, koja je na nekim delovima bila i miks makadama i tucanika.

Vetar je malo otežavao posao, ali trčao sam od početka svojim tempom i završio trku kako sam planirao – rekao je pobednik na 10 km Dušan Krstić (TIAC).

On je stazu prešao za 36 minuta i 50 sekundi. Drugi je bio Vuk Vujatović (Beer Hunters) rezultatom 37:49, a treći Filip Mićić (Vukovarski triatlon klub) koji je na cilj stigao za 37:57.

Jagoda Stolić (Stolić tim) kojoj je ovo, kako je rekla, odlična priprema za Beli kros u Beogradu, bila je najbrža dama – 43:53, a na proglašenju pobednica pridružile su joj se drugoplasirana Jovana Miletić iz Dlakaman tima (45:38) i Kristina Marjanović (Fit complete running) koja je ostvarila rezultat 48:13.

Na 4 km trijumfovao je Stefan Marinkov iz AK „Apatin” koji se sa vetrom izborio za 14 minuta i dve sekunde. Bojan Miljević (AK Bečej) je za 14:19 overio drugu poziciju, a Igor Kaluđerski (AK Dubočica Leskovac) je bio treći – 14:53.

Damjana Perečević (ARK Somaraton) se radovala pobedi u ženskoj konkurenciji (16:45), a članice AK „Apatin” bile su druga i treća – Milica Marković (17:45) i Hana Čegar (19:14).

 

Foto: 3 čuke, OŠ „Ivan Gundulić”

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ