Oko Sombora sve popularniji događaj – dvotočkaši prešli 170 km

06.07.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Niko do sada nije pogrešio kada je odlučio da učestvuje na turi Oko Sombora – 3. Endurance cycling race, koju je ove godine treći put organizovao Biciklistički klub „Sombor”.

Još jedna lepa priča obišla je krug dug 170 kilometara. Na toj deonici učestvovalo je 32 dvotočkaša, dok im se ostatak pridružio na 100. kilometru kako bi odvezli, ne tako manje zahtevan krug od 80 km. Ukupno 76 učesnika zavrtelo je pedale od Sombora gde su bili start i cilj, a pored domaćih i biciklista iz okoline, došli su i gosti iz Novog Sada, Subotice, Osijeka, Bizovca i Nemačke.

Da su učesnici zadovoljni ovim projektom dokaz je i to što ih je prošle godine bilo 37, a sada duplo više. Sada je organizator malo i „začinio” vožnju, pa je posle četiri kraće pauze, na kraju prve etape u poslednjih 10 kilometara (na 70. km) održano takmičenje (Pista – Bezdan ribnjak).

Posle pauze za ručak u Bezdanu, nastavilo se sa okretanjem pedala, a usledio je još predah kod Muzeja Batinske bitke, pa „slatka” pauza u Bačkom Monoštoru u Etno kući Bodrog posle čega se krenulo prema cilju.

Bila je do dodatna poslastica za iovako zadivljujuću vožnju, koja je vodila po poljskim i šumskim putevima, a učesnici su se posebno oduševili delom Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje” kroz koji je staza prolazila.

Kada se uzme sve u obzir, lepota predela, odlična organizacija i ljubav prema biciklizmu, nema sumnje da će sledeće godine karavan Oko Sombora biti još posećeniji.

 

Foto: BK Sombor

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ