Staša Gejo osvojila bronzu na Svetskom kupu u Italiji

11.06.2023. | Avantura, Planinarstvo | 0 Komentara

Nišlijka Staša Gejo (25) osvojila je bronzu na Svetskom kupu u sportskom penjanju održanom u italijanskom Briksenu. Naša najbolja predstavnica u ovom olimpijskom sportu, članica Penjačko-alpinističko-ekspedicijskog kluba „Niš” uzela je prvo odličje na svetskim kupovima ove godine. Staša je do mesta na pobedničkom podijumu stigla u disciplini bolder pred dve hiljade navijača.

Gejo je u finalu osvojila tri vrha i četiri zone, ali je imala dva pokušaja više od Čejun Seo (19) iz Južne Koreje, koja je uzela srebro. Zlato je pripalo Nataliji Grosman (21) iz SAD, koja je jedina u finalu osvojila sva četiri vrha i dva meseca pred Svetsko prvenstvo u Bernu pokazala da je spremna da odbrani titulu.

U takvoj konkurenciji, Staša Gejo je bila ravnopravni protivnik i četvrti put u karijeri je došla do mesta među tri najbolje na svetskim kupovima. Ona će osvojenom bronzanom medaljom popraviti plasman na svetskoj rang listi, pošto je pre ovog takmičenja u bolder disciplini bila na 13. mestu sa 1552 poena.

Prethodno, ove sezone Gejo je učestvovala na tri svetska kupa. U Hačiodžiju je zauzela 27. poziciju, potom je u Seulu bila deseta, dok je u Pragu osvojila peto mesto.

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ