Počinje Serbia Epic serija i podela olimpijskih bodova: Andrevlje prva stanica na putu za Pariz

21.03.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Prošlogodišnje izdanje Serbia Epic serije uspešno je utabalo biciklističke staze koje će biti centar dešavanja svetskog planinskog biciklizma i u 2024. godini, a upravo je ovo događaj koji se nalazi na našoj listi MTB dešavanja ove sezone koje ne bi trebalo da propustite.

U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad, prve u nizu trka ove serije, koje su u kalendaru Međunarodne biciklističke federacije (UCI), održaće se na Andrevlju na Fruškoj gori 24. marta i donose uzbudljivu vožnju i ono što je najprestižnije u vezi sa ovim događajem – borbu za bodove za Olimpijske igre u Parizu koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta.

Na prethodnom izdanju ove serije trke su, takođe bile kvalifikacione za najveći sportski događaj na svetu, pa je shodno tome i konkurencija bila na visokom nivou.

POVEZANE VESTI
MTB događaji u Srbiji koje ne smete da propustite u 2024. godini
Trijumf Lejle Njemčević na kraju prolećnog izdanja Serbia epic serije
Na Fruškoj gori podeljeni prvi bodovi za Olimpijske igre u Parizu

Na čuvenoj olimpijskoj stazi na Andrevlju oko hotela Ceptor od 22. do 24. marta na Andrevlju okupiće se zvučna imena svetskog biciklizma iz 22 zemlje – Australije, Nemačke, Belgije, Norveške, Danske, Rusije, Italije, Francuske, Irske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Češke, Ukrajine, Kazahstana…

Na startnu će se naći aktuelni evropski prvak Lose Mikel iz Danske, Fojdl Maksimilijan iz Austrije, Sem Foks iz Australije, Nemac Sven Štrele, Britanka Isla Šort, Veger Antonija iz Nemačke i mnogi drugi.

Trke će biti dostupne i publici, a ulaz slobodan, te se pozivaju svi ljubitelje sporta na Andrevlje da prate bicikliste koji će biti u prilici da osvoje bodove za Olimpijske igre u Parizu. Ovaj epski vikend na Andrevlju donosi ukupno 795 bodova pobednicima.

Satnica događaja na Andrevlju (24. mart)
11:00 Trka za mlađe kategorije
12:00 UCI trka juniori i juniorke
13:15 Ceremonija otvaranja
13:30 UCI trka seniori i seniorke
15:00 Proglašenje pobednika

Program Serbia Epic serije

Posle Andrevlja, Serbia Epic 2024 nastavlja se u Požarevcu gde će 31. marta biti održana UCI trka prve kategorije, zatim se seli na najatraktivniju evropsku lokaciju, Petrovaradinsku tvrđavu i čuveni „Petrovaradin Fortress bike festival” 27. i 28. aprila, uz prateće sadržaje i koncerte Željka Vasića i Nemanje Radoševića, a 9. juna biće održan Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.

Letnje izdanje ovog svojevrsnog sportskog festivala biće održano u Vrnjačkoj Banji, na Staroj planini i Zlatiboru.

Serbi Epic – sportski turizam i afirmativna slika Srbije

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia Epic nov sportsko turistički proizvod čiji je cilj razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta.

Serbia epic seriju podržali su Grad Novi Sad – Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Pošta Srbije, Bambi, Hormann, Yason, Capriolo i Proteo.

 

 

Foto: Zlatan Prečanica

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ