Serbia epic Vrnjačka banja maraton zatvara sezonu 22. oktobra

19.10.2023. | Biciklizam | 0 Komentara

Ubrzo nakon prvog Serbia epic Zlatibor maratona o čijoj se atmosferi i dalje priča među biciklistima, ovogodišnju sezonu zatvara Serbia epic Vrnjačka banja maraton u nedelju, 22. oktobra u 12 časova.

Na maratonu će se okupiti svi ljubitelji planinskog biciklizma, E-bike-a i gravela, koji će krenuti u u novu avanturu uređenim stazama po predivnoj prirodi.

Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih trka u organizaciji Serbia epic-a i Biciklističkog kluba „Novi Sad” održanih na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Požarevcu i Beogradu, tokom proleća koje su bile i kvalifikacione za Olimpijske igre u Parizu 2024. i letnjeg izdanja na Staroj planini, novi tip trke donosi novo sportsko nadmetanje i zabavu u Vrnjačku banju.

XCM maraton odvijaće se dve staze – Fun, dužine 32 km, koja ima 900 m visinske razlike i Sport, dužine 52 km, sa 1800 visinca. Prvi Serbia epic Vrnjačka banja maraton startuje i završava se na Promenadi u centru Vrnjačke banje, a staze se protežu najlepšim delovima Goča.

Preuzimanje startnih brojeva na Promenadi

Subota, 21. oktobar od 14h do 17h

Nedelja, 22. oktobar od 9h do 11h

Prijave

Prijave za Serbia epic Vrnjačka banja maraton vrše se putem linka https://trka.rs/events/455/ a propozicije i download staza dostupni su na sajtu serbiaepicseries.com

Maraton je otvoren za sve, nije potrebna licenca, nego samo dobro raspoloženje, svoj MTB, E-bike ili gravel i naravno zaštitna kaciga. Svakog učesnika očekuje finišerska medalja na cilju, a nagradni fond sastoji se od brojnih korisnih stvari, sportske opreme i sl.

Drago mi je što ovu biciklističku sezonu završavamo baš u Vrnjačkoj banji, odnosno njenom predivnom okruženju. Biciklisti koji dolaze iz raznih krajeva Srbije i regiona uživaće u nesvakidašnjem takmičenju i zabavi, kao i posebnom izazovu koji se odnosi na raznoliku podlogu po kojoj će se voziti – asfalt, tucanik, makadam, pašnjaci i proplanci. Pozivamo vas da dođete da se zajedno vozimo, uživamo i oživimo prelepe staze Srbije – izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia epic-a.

POVEZANE VESTI
Novo poglavlje: Serbia epic Zlatibor uvod u prvi UCI MTB maraton u Srbiji
Usputna stanica do Pariza: I na Staroj planini podeljeni olimpijski bodovi
Trijumf Lejle Njemčević na kraju prolećnog izdanja Serbia epic serije
Epske trke za Pariz 2024: Otišla druga tura olimpijskih bodova i to uz vrhunsku zabavu
Na Fruškoj gori podeljeni prvi bodovi za Olimpijske igre u Parizu

Biciklistički klub „Novi Sad” i Serbia epic već uveliko pripremaju sezonu 2024. te je u plan uvršteno i održavanje prvog UCI MTB maratona u Srbiji.

Serbia epic Vrnjačka banja maraton podržali su Opština Vrnjačka banja, Sim Novi Sad, Yason, Capriolo, Auto Čačak, Medipol, Hotel Pegaz, Hotel Fontana i Zepter.

Foto: Zlatan Prečanica

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ